Opleidingen

Remote medic training

Naast eerder opleidingen en trainingen kan Life Saving Solutions ook medische trainingen verzorgen die voldoen aan uw specifieke wensen, er kan dus maatwerk worden geleverd.

De remote medic is speciaal gericht op mensen die werkzaam zijn, of op vakantie gaan naar, afgelegen gebieden waar medische hulp niet direct ter beschikking is, of niet voldoende is.

Een reguliere EHBO opleiding en bijbehorende producten zijn in dergelijke situaties vaak niet voldoende. In de remote medic training worden kennis en vaardigheden aangeleerd hoe men kan omgaan met verwondingen van een slachtoffer.

De maatstaven conform onze Nederlandse medische hulpverlening ontbreekt vaak in dergelijke afgelegen gebieden. Tussen het moment van gewond raken en het moment dat iemand professionele medische hulp krijgt (bijvoorbeeld in een hospitaal) zit vaak een veel langere tijd dan we in Nederland gewend zijn.

In deze “pre-hospitale fase” bepaalt degene die hulp biedt hoe groot de overlevingskans is voor een slachtoffer.

De remote medic training van Life Saving Solutions is gebaseerd op welke risico’s u of uw werknemers lopen in een bepaald gebied. Tijdens de training leert men te werken met medische producten speciaal ontwikkeld voor de behandeling in de “pre-hospitale fase”.

De trainingen worden ondersteund door het gebruik van zogenaamde “oefen slachtoffers” om de training zo realistisch mogelijk te maken.

Neem voor meer informatie hierover, contact met ons op.